вівторок, 18 травня 2021 р.

Як запобігти травмуванню дітей у ДТП

 Як запобігти травмуванню дітей у ДТП

По-перше, потрібно вивчати з дитиною правила дорожнього руху.

Власним прикладом показуйте дитині правила поводження на дорозі в якості пішохода, пасажира, водія. Розповідайте про небезпеку, пов’язану з дорогою та транспортними засобами, а також про ризики та відповідальність внаслідок керування транспортними засобами в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Не перевищуйте швидкість. Слід пам’ятати, що в населени


х пунктах України спідометр вашої автівки має показувати не більше 50 км на годину.

Також потрібно використовувати засоби захисту при транспортуванні маленьких пасажирів. Дитячі крісла, додаткові подушки, стандартні ремені безпеки, а також розміщення дітей на задніх сидіння.

У разі аварії правильне використання дитячих автокрісел знижує смертність серед дітей молодшого віку на 70%, серед дітей віком 1-4 роки – на 54%.

Серед дітей віком 4-7 років на використання додаткових подушок зменшує кількість серйозних клінічних травм на 59% в порівнянні з використанням одного лише ременя безпеки.

Для дітей старше 10 років або зростом вище 150 см повинні використовуватися звичайні ремені безпеки: вони на 40-65% зменшують ризик викиду з машини і ризик отримання серйозних або смертельних травм.

А велосипедистів і мотоциклістів закликають використовувати захисні шоломи.

Ці засоби захисту зменшують ризик отримання черепно-мозкової травми на 63-88%, мотоцикліста майже на 72% і ризик смертельного результату на 39%. Шоломи представляють собою єдиний і найефективніший засіб зменшення черепно-мозкових травм і смертельних випадків.

Немає коментарів:

Дописати коментар